
آدمهای عادی با کارهایی خارقالعاده
رزا پارکس
در ۱ دسامبر ۱۹۵۵، رزا پارکس که از کار روزانه سخت خسته بود سوار اتوبوس میشه تا به خونه برگرده. وقتی راننده اتوبوس بهش میگه صندلیش رو به یه شخص سفید پوست بده، اون مقاومت میکنه و حاضر به انجام این کار نمیشه. بعد از کش و قوسهای زیاد در نهایت پارکس رو به خاطر نافرمانی مدنی دستگیر میکنن. این اعتراض و نافرمانی، و تحریم استفاده از اتوبوس بعد از این ماجرا، به عنوان واقعهای محوری و موثر در جنبش حقوق مدنی شناخته شد.
کندی لایتنر
مقاومت برای وضع قوانین سخت در مقابل رانندگی در مستی.
لایتنر سازمانی تحت عنوان MADD «مادران مخالف رانندگی در مستی» رو بعد از کشته شدن دختر ۱۳ سالهاش در حادثه رانندگی به راه انداخت. راننده در وضعیت عادی نبود و بنابراین باعث کشته شدن فرزند لاینر شد. سازمانی که اون تاسیس کرد به شدت در اصلاح نگرش مردم نسبت به رانندگی تاثیرگذار بوده.
مرد تانکی
در مقابل تانکها ایستاد.
اکثر ما عکس باشکوهی از مردی رو دیدیم که جلوی تانکها در میدان تیانآنمن در چین ایستاده. این عکس در ۶ ژوئن ۱۹۸۹ یک روز بعد از سرکوب گردهمایی دانشجویان گرفته شد. مرد تانکی توسط افراد حاضر در اون محل از صحنه خارج شد اما این حرکت و انتشار عکسی که ازش گرفته شد به عنوان نمادی از مقاومت در تمام دنیا شناخته میشه.
جی. کی. رولینگ
الهامبخش نسل جدیدی از کتابخوانها
رولینگ مادر تنهایی بود که مدت زمانی رو به دلیل مشکلات خانوادگی و ناامیدی از آینده دچار افسردگی بود. بعد از مدتی تصمیم گرفت روی رمانی که به مدت ۵ سال داشت آمادهاش میکرد تمرکز کنه. هری پاتر و سنگ جادو اولین کتابش در سال ۱۹۹۷ منتشر شد. شش کتاب از رولینگ به چاپ رسید و ۱۰ سال بعد هری پاتر رکوردهای فروش رو شکست و میلیونها خواننده از همه ردههای سنی به دست آورد.
رایان وایت
به افزایش آگاهی درباره ایدز کمک کرد.
وایت پسر بچه مبتلا به هموفیلی به خاطر دریافت خون آلوده به ویروس ایدز دچار این بیماری هم شد. بعد از مدتی از تشخیص بیماری تصمیم گرفت تا دوباره به مدرسه برگرده. اما با مخالفت مسئولین مدرسه روبه رو شد. خانواده وایت کوتاه نیومدن و مبارزه علیه این ناآگاهی رو شروع کردن. رایان با افراد مشهور ملاقات میکرد و در سنخرانیها حاضر میشد تا مردم رو نسبت به شیوههای انتقال این بیماری و رفتارهای نامناسبی که با این بیماران میشد آگاه کنه.
بعد از مدتی رایان در سن ۱۸ سالگی و در مراسم باشکوهی به خاک سپرده شد.
لیلی لدبتر
برای حقوق برابر جنگید.
بعد از ۲۰ سال از کارش بازنشسته شد و فهمید که شرکت به اون به عنوان یه کارمند زن حقوق بازنشستگی کمتری میپردازه. برای برقراری عدالت مدتها به دادگاهها میرفت و تلاش میکرد تا موقعیت حقوق برابر رو برای خودش فراهم کنه. در نهایت اگرچه دادگاه به نفع اون رأیی صادر نکرد، اما توجهات به این موضوع جلب شد و مجلس آمریکا قوانین بهتر و عادلانهای برای زنان در محیط کار تنظیم کرد.
به اطرافتون نگاه کنید. حتماً آدمهایی رو پیدا میکنید که در شرایط سخت تصمیمات بزرگ گرفتن و اجازه ندادن سختیها مسیر زندگیشون رو دستخوش تغییر کنه.
رزا پارکس و جی. کی. رولینگ در یک ویژگی مشترک بودند. هر دو اونها درونگرا بودندو متاسفانه آدم های درونگرا فکر می کنند باید برونگرا باشند تا بتوانند هر کاری رو انجام بدهند که یک اشتباه محض است…
خیلی از افراد موفقی که میشناسیم مثل بیل گیتس، ایلان ماسک، نیوتن، اینشتن و … درون گرا هستند.
شما را توصیه می کنم به خواندن کتاب سکوت نوشته سوزان کین.
عالی بود