
این هفته یادگیریت با ارزشتره
در هر جایگاهی که باشیم، بلاخره هم ضعیفتر از ما و هم افرادی با شرایط بهتر از ما پیدا میشوند. یعنی هرکار کنی، هم موفقو پولدارتر از تو وجود دارند، هم فرودست و فقیرتر از تو.
شاید بهترین کاری که بتوانیم برای این مقایسهکردن ناخودآگاهمان انجام دهیم، این باشد که وقتی خود را با افراد فرودست مقایسه میکنیم: «مغرور نشویم» و وقتی به کسانی که وضعیت بهتری دارند نگاه میکنیم، «حسادت نورزیم»!
واکنشی که ما به پاییندستیها و بالادستیهایمان نشان میدهیم، همیشه در نشان دادن فرهنگ و هوش اجتماعی ما موثر است. با کمک به پاییندستیها و یادگیری از زندگی افراد موفقتر میتوانیم هم زمینه رشد شخصی خود را مهیا کنیم، هم رشد اجتماعی.
البته برخی از این هم خوشبینتر هستند. سیدنی فینکلشتاین (پروفسور و نویسنده کتابهای مشهور مدیریت) معتقد است، کمک کردن و به موفقیت رساندن دیگران نه فقط در رشد جامعه بلکه در موفقیت خود ما هم موثر است.
ما همیشه نیاز به یادآوری داریم
نکته جالبی که درمورد مقایسه کردن وجود دارد این است که خیلی از ما مقایسه کردن خودمان با افراد فرودست را عموما از یادمیبریم درحالی که نگاه کردن به افراد موفقتر هیچوقت فراموشمان نمیشود! این اتفاق دو مشکل عمده دارد:
۱) کاهش رضایت از زندگی
وقتی فقط به کسانی نگاه میکنیم که وضعیت بهتری از ما دارند آنچه در نهایت نصیبمان میشود، افسردگی است. چرا که حتی اگر بتوانی با یادگیری از کسانی که بهتر از تو هستند به موفقیتبرسی باز چون نگاهت به بالاست، خودت را در پایینترین نقطه تصور میکنی و این مساله نتیجهای جز کاهش میزان رضایت از زندگی ندارد.
۲) ترک همراهی افراد آسیبپذیر
با چشم دوختن به الگوهای موفق جامعه، توجهمان به قشر آسیبپذیر کمتر میشود و در بعضی موارد حتی سنگدل میشویم. باید به خودمان یادآوری کنیم که کمک کردن به دیگران در رشد ما چقدر تاثیر زیادی دارد.
قرار هم نیست همیشه با پول کمک کنیم. میتوانیم به دیگران آنچه میدانیم را آموزش دهیم یا بخشی از تخصصی که داریم را به نیازمندهای اطرافمان اختصاص دهیم. شاید بهتر باشد که از هر راهی که زمان و قدرتمان اجازه میدهد به دیگران کمک کنیم.
چرا این هفته یادگیری تو ارزش بیشتری دارد؟
ما هم در فرانش مانند بقیه، تلاش میکنیم تا فرهنگ کمکرسانی را در خودمان تقویت کنیم. روزهای پایانی خرداد ماه امسال را به مناسبت وقایعی مثل شبهای قدر و شهادت حضرت علی (ع) برای یک قدم خیرخواهانه دیگر مناسب دیدیم و دست بکار شدیم:
با همکاری جمعیت امام علی (ع) که یک کمیته امدادی مردمی-دانشجویی است، قرار شد تا از امروز ۲۳ خرداد الی ۲۹ام، ۱۵٪ از سود بدست آمده از فروش محصولات آموزشی فرانش را به این جمعیت اهدا کنیم؛ تا شاید با این کار به اندازه خودمان در کمک کردن به اقشار آسیبپذیر نقش داشته باشیم.
قسمت قشنگ این برنامه این است که شما هم میتوانید در آن حضور داشته باشید. یعنی با خرید دورههای آموزشی فرانش، شما هم در برنامه ما و جمعیت امام (ع) سهیم خواهید بود.
به این ترتیب فراگیری مهارتها و تخصصهایی مورد علاقهمان که قابلیت اصلی فرانش بود با کمککردن به دیگران ارزشمندتر میشود.
این برنامه نه جایزهای دارد و نه قرعهکشی، رهآورد کمکرسانی من و تو در این هفته، تنها شادی ما از باهم بودن و کار مفیدمان خواهد بود.
واقعا تاثیر گذار بود . در پناه خدا باشید
ممنون سجاد عزیز
خدا خیرتون بده، ثواب زیادی میبرید! ثواب هم مثل همین علم اندوزی میمونه! فقط اون دنیا بکار آدم میاد .
خیلی تاثیرگذار بود…به نظرم فرصت خوبی بود که کمک کردین ما ادما به خودمون بیایم ..همیشه با بالاتریا نسنجیم خودمونو..به ادمای ضعیف ترهم کمک کنیم و جای رشد و پیشرفت بهشون بدیم..