
چگونه تولید محتوا کنیم؟ مهارت ها، وظایف و حقوق کارشناس محتوا
همه شما در زندگیتان برای یک بار هم که شده تولید محتوا کردهاید. دستور غذایی که نوشته و برای دوست خود فرستادهاید، جزوههای کلاسی یا حتی همان عکسی که از غروب گرفته و در صفحه اینستاگرامتان منتشر کردهاید. همه اینها تولید محتوا محسوب میشوند.
اما از تولید محتوا میتوانید برای مقاصد حرفهای هم استفاده کنید. مثل درامدزایی، جذب مشتری، رونق کسب و کار، افزایش فروش و … .
هدف ما هم در این مقاله: آشنا کردن شما با تمام جوانب شغل تولید محتوا است تا به عنوان یک کارشناس، کارتان را شروع کرده و از خانه درامدزایی کنید.
مباحث اصلی مطرح شده در مقاله:
- تولید محتوا چیست و چه کاربردی دارد؟
- انواع روش های تولید محتوا
- کسب درامد از تولید محتوا
- بازار کار تولید محتوا چگونه است؟ (تعرفهها)
- کارشناس تولید محتوا کیست (وظایف + حقوق)
- معرفی نرم افزارهای تولید محتوا (17 مورد)
- و…
پس در این راهنمای جامع، همراهِ فرانش باشید.
شما میتوانید سرفصل مدنظر خود برای یادگیری را از فهرست محتوای این مقاله انتخاب کنید تا به قسمت مربوطه هدایت شوید.
تولید محتوا چیست؟
تولید محتوا (Content Creation): فرایند هدفمند تولید و ایجاد یک سری اطلاعات خاص برای مخاطبانی خاص است که در قالبی مشخص تهیه میشود و سپس در کانالهای ارتباط با مخاطب، انتشار یافته و در دسترس آنها قرار میگیرد.
تولید محتوا میتواند دیجیتالی (مقاله بلاگ) یا غیر دیجیتالی (کتابچه راهنمای چاپی) باشد. در واقع بروشورهای چاپی و تراکتهای پخش شده هم محتوا محسوب میشوند اما هدف ما در این مقاله، صحبت در مورد تولید محتوا دیجیتال در فضای اینترنت است. محتواهایی که در وب سایتها، شبکههای اجتماعی و … منتشر میشوند.
هدف از تولید محتوا
همانطور که در تعریف بیان کردیم، تولید محتوا یک فرایند هدفمند است که برای یک مخاطب خاص اتفاق میافتد. یعنی شما حتما باید در هر محتوا، یک هدف و مخاطبِ محتوا را در نظر داشته باشید تا محتوای تولید شده، هم برای مخاطب و هم کسب و کار، نفع داشته باشد. اهدافی مثل:
- شناخته شدن در صنعت تخصصی خود
- رتبه اول گوگل شدن در یک موضوع خاص
- جذب کردن مشتریهای جدید
- افزایش فروش یک محصول مشخص و…
این هدفِ محتوا است که به چگونگیِ تولیدِ آن، جهت میدهد. محتوای بدون هدف، حتی اگر حرفهای هم باشد، فقط اتلاف وقت و سرمایه است.
چگونه برای تولید محتوا هدف گذاری کنید؟
تولید محتوا بخشی از بازاریابی محتوایی و درونگرا در یک کسب و کار است. شما زمانی میتوانید برای تولید محتوای خود هدف گذاری کنید که اهداف کسب و کارتان و مخاطبهایش مشخص شده باشند. این موارد هم در برنامه بازاریابی مشخص میشوند. بازاریابی یعنی: درک واقعی از نیاز مشتری و سپس تولید محصول، معرفی و رساندن آن به دست مشتری. پس ابتدا باید پلان بازاریابی درونگرا و بازاریابی محتوایی شما تعریف شود و بعد شروع به تولید محتوا هدفمند کنید.
بازاریابی درونگرا چیست؟
بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing) به زبان ساده یعنی: به جای اینکه شما به دنبال مشتری بروید، او به دنبال شما بگردد. در بازاریابی درونگرا، مخاطب برای یافتن پاسخ سوال یا راه حلِ مساله و نیازِ خود، در مکانهای مختلف جستجو میکند تا کسب و کارهایی که پاسخ ارائه دادهاند را پیدا کند. به همین دلیل، ارتباط بین مخاطب و کسب و کار، از طرف مخاطب آغاز میشود و نه آن برند. همین امر نقطه قوت و بارز بازاریابی درونگرا به شمار میآید.
نمونه بازاریابی درونگرا
یک نمونه متداول بازاریابی درونگرا این است که مخاطب به علت سوالی که دارد در گوگل جستجو میکند. سپس یکی از نتایج گوگل را انتخاب کرده و وارد یک سایت میشود. چون خود مخاطب این پروسه را طی کرده و با آن سایت آشنا میشود، این یک بازاریابی درونگرا میشود.
بازاریابی محتوا چیست؟
بازاریابی محتوا مهمترین بخش در بازاریابی درونگرا است.
به تعریف جو پولیتزی بازاریابی محتوایی یعنی:
فرایندی که در آن با تولید و توزیع محتوای گیرا و مجاب کننده، نظر مخاطبان هدف را به خود جلب کرده و آنها را به سمت انجام یک سری اقدام سوداور برای کسب و کار، هدایت کنیم.
در واقع به کمک محتوا، مخاطبِ هدف جذب میشود و اقدامهای سودآوری انجام میدهد که همان اهداف ما از تولید محتوا هستند. پس تولید محتوا اصلیترین بخش بازاریابی محتوایی است، چون باعث میشود مشتریان بالقوه را از همه جا به کسب و کارتان جذب کنید و در ضمن، مشتریهای فعلی خود را از طریق تعاملِ با کیفیت، راضی نگه داشته و حفظ کنید.
برای اینکه یک کارشناس محتوای حرفهای شوید، مقاله زیر را مطالعه کنید:
بازاریابی محتوایی به زبان ساده و طراحی استراتژی آن
اهمیت بازاریابی محتوا چیست؟
اهمیت بازاریابی محتوا در کسب و کار، با آماری که وب سایت hubspot منتشر کرده، قابل مشاهده است. با این کار، نرخ بازگشت سرمایه (ROI) شرکتها بسیار افزایش پیدا میکند:
- بازاریابی محتوایی 3 برابر بیشتر از بازاریابی سنتی، برای شرکتها لید (Lead – مشتری راغب) و مشتری بالقوه میآورد و ۶۲ درصد کمتر هزینه دارد.
- کسب و کارهای کوچک و متوسط (SMBs) که از بازاریابی محتوا استفاده میکنند، ۱۲۶ درصد بیشتر از آنهایی که از بازاریابی محتوایی استفاده نمیکنند، مشتری جذب میکنند.
- ۶۱ درصد خریدهای اینترنتی، نتیجه مستقیمِ خواندن یک مقاله بلاگ توسط مشتری است.
- شرکتهایی که هر ماه بیشتر از ۱۶ محتوای بلاگ منتشر میکنند، 3/5 برابر ترافیک بیشتری دارند از آنهایی که در ماه ۴ مقاله یا کمتر منتشر میکنند.
در نتیجه تولید محتوا مساوی با رشد بیزینس است. البته محتوایی که در قالب استراتژی محتوا، تولید و منتشر میشود نه هر محتوایی. چون تولید محتوا بدون برنامهریزی و استراتژی، بازگشت سرمایه نخواهد داشت و این یعنی همه چیز صرفا اتلاف وقت و هزینه بوده است.
تفاوت بازاریابی محتوا و تولید محتوا چیست؟
تولید محتوا زیر مجموعۀ بازاریابی محتوا و در واقع مهمترین بخش آن است. محتوا ابزاری است که بازاریابی محتوا به کمک آن، کسب و کار را به اهدافش میرساند. پس در واقع چگونگیِ استفاده از محتوا و هدایت مخاطب به سمت آن اقدامِ سودآور مثل نوشتن دعوت به اقدام یا همان CTA- Call To Action و… توسط بازاریابی محتوایی صورت میگیرد.
تفاوت بازاریابی محتوا و تبلیغات چیست؟
تفاوت بازاریابی محتوا و تبلیغات، در نحوه برقراری ارتباط با مخاطب و همچنین هدفی که دارند است. در تبلیغات رابطه شما با مخاطب یک طرفه است و این شما هستید که دیگران را از حضور خود آگاه میکنید. در ضمن مخاطب چه به شما نیاز داشته باشد و چه نداشته باشد، شما خود را به او معرفی میکنید.
اما در بازاریابی محتوایی تعامل دوطرفه است و مخاطب شما را به کمک محتوایی که منتشر کردهاید و زمانی که خودش نیازمند است پیدا میکند. پس ارتباط از طرف مشتری شروع میشود که این مورد بسیار ارزشمند است و بازدهی بسیار بسیار بالایی دارد.
اکثرا هدف از تبلیغات، معرفی است تا مخاطب از حضور شما آگاه شود. اما هدف در بازاریابی محتوا ایجاد ارتباط پایدار و مدت دار با مخاطب است به نحوی که نه تنها مخاطب شما را بشناسد، بلکه به شما اعتماد هم داشته باشد.
دورههای مرتبط در فرانش
چرا باید محتوا تولید کنیم؟
برای توجیه ضرورت تولید محتوا همین آمار کافیست: گوگل روزانه به ۴ بیلیون سرچ پاسخ میدهد. پس منطقی است شما هم در جایی حضور داشته باشید که مخاطبان، هستند.
به قول ست گادین (Seth Godin) در حال حاضر، بازاریابی محتوا تنها روش بازاریابی است و بقیه راهها منسوخ شدهاند. کاملا حق با ایشان است چون انسان در عصر دیجیتالی امروز، غرق در فراوانیِ اطلاعات، برندها، کسب و کارها و تبلیغات شده است و موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی همه روزه اطلاعات زیادی را در دسترس مخاطبها قرار میدهند. پس برای ادامه باید جزئی از این چرخه شد.
مزایای تولید محتوا
تولید محتوا مزایای زیادی دارد اما مهمترینِ آن، جلب اعتمادِ مخاطب است. شما با تولید محتوا، اطلاعات مفید و رایگانی را در اختیار مخاطب خود قرار میدهید. این امر باعث شناخته شدن شما، جلب اعتماد مشتری و همچنین در یادِ او ماندن میشود به نحوی که شما را به بقیه رقبا ترجیح دهد. از جمله مزایای دیگر:
- جذب مخاطب
- برندسازی
- اعتماد سازی
- افزایش اعتبار
- افزایش تعداد مشتری
- رشد کسب و کار
- وفادارسازی مخاطب
- رتبه گرفتن وبسایت در گوگل
- و…
4 قالب اصلی تولید محتوا
محتوا به صورت کلی در 4 فرمت و قالب زیر تولید میشود:
- متنی: مقالات بلاگ، کپشن در پستهای اینستاگرام، نوشتهای که در ایمیل مارکتینگ مینویسید و به کاربران میفرستید و به طور کلی هر متنی که در بخشهای مختلف بیزینسِ خود، به مخاطب ارائه میدهید.
- تصویری: پستهای اینستاگرام، اینفوگرافیها، بنرها و پوسترهایی که در وب سایت خود منتشر میکنید و… .
- صوتی: پادکستها یا فایلهای صوتی که در اختیار مخاطب میگذارید.
- ویدیویی: ویدیوهای آموزشی، موشن گرافی و… .
شغل تولید محتوا چیست؟
تولید محتوا یک شغل محسوب میشود. وقتی که صاحب کسب و کار زمان و مهارت کافی برای برای بازاریابی محتوا و تولید محتوا در انواع قالبهای گفته شده نداشته باشد، نیازمند یک فرد متخصص است که به صورت دورکاری یا استخدامی فعالیت کند.
کارشناس تولید محتوا کیست؟
کارشناس تولید محتوا کسی است که تولید کننده انواع محتوا مثل متنی، صوتی، ویدیویی و… باشد. کارشناس تولید محتوا هم میتواند در تمام قالبهای محتوایی و پلتفرمها مثل وبسایت و شبکههای اجتماعی، مهارت داشته باشد و هم به صورت تخصصی در یک موضوع و یک پلتفرم ماهر باشد. مثلا فقط متخصص در تولید محتوای تصویری برای اینستاگرام باشد.
مهارت هایی کارشناس تولید محتوا چیست؟
8 مورد زیر، مهارت هایی است که به طور کلی، از یک کارشناس محتوا انتظار میرود در آنها قوی باشد.
- نویسندگی، آشنایی با دستور زبان فارسی و علایم نگارشی
- آشنایی با زبان انگلیسی
- آشنایی با نرم افزارهای خانواده آفیس (Office): ورد (Word) – اکسل (Excel) – پاورپوینت (PowerPoint)
- آشنایی با حداقل یک سیستم مدیریت محتوا مثل وردپرس (WordPress)
- آشنایی با ابزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ
- آشنایی با مفاهیم بازاریابی محتوایی و تحلیل رقبا
- مسلط به جستجو در وب و شبکه های اجتماعی
- مسلط به مبحث سئوی متنی (بهینه سازی برای موتورهای جستجو)
شرح وظایف کارشناس تولید محتوا
درآمد کارشناس تولید محتوا
درآمد کارشناس محتوا، موضوع قابل بحث و پیچیدهای است. با اینکه آمار سال 2020 در کشورهای خارجی چیزی حدود 37.000 دلار (وبسایت salary.com) در سال را نشان میدهد، اما در ایران اطلاعاتی موثقی منتشر نشده است. چون در حال حاضر شغلی تحت عنوان کارشناس تولید محتوا به صورت رسمی نه در کشور و نه حتی در ذهن اکثریت جامعه تعریف نشده است. اما با توجه به موقعیتهای شغلی در پلتفرمهای کاریابی برای شغل کارشناس محتوا، شرکتها حقوقی بین 2 الی 5 میلیون تومان در نظر گرفتهاند.
نکته مهم این است که میزان حقوق رابطه مستقیمی با شرح وظایف شما در شرکت و شرایط خود آن شرکت دارد. وقتی شما به عنوان یک کارشناس تولید محتوا در شرکتی استخدام میشوید، حتما با آگاهی از شرح وظایفی که از شما انتظار دارند، قرارداد دقیقی ببندید و نکاتی که در پاراگراف وظایف کارشناس محتوا نوشتیم را از یاد نبرید.
چگونه کارشناس تولید محتوا شویم؟
برای کارشناس تولید محتوا شدن، مهارت هایی که ذکر کردیم را باید داشته باشید اما برای شروع بهتر است از موارد زیر شروع کنید:
- شرکت در یک دوره تولید و بازاریابی محتوا
- گذراندن یک دوره کارآموزی حداقل 3 ماهه در شرکتهای تولید محتوا
- کسب مهارت در استفاده از ابزارها
- فعالیت به عنوان فریلنسر
- تقویت مهارت در نویسندگی، مبحث سئو و الگوریتمهای گوگل
- نوشتن یک رزومه قوی که حاصل تجربیاتتان است.
برای اینکه یک کارشناس محتوای حرفهای شوید، مقاله زیر را مطالعه کنید:
متخصص شدن در تولید محتوا با 9 عادت روزانه
کسب درامد از تولید محتوا
کسب درامد از تولید محتوا به 2 صورت مستقیم و غیر مستقیم ممکن است:
- درامدزایی مستقیم: محتوای تولید شده را به فروش برسانید یا خودتان فریلنسر، کارشناس تولید محتوا برای کسب و کارها یا شرکتهای تولید محتوا شوید.
- درامدزایی غیر مستقیم: از محتوای رایگان و بازاریابی محتوایی برای جذب مشتری و فروش محصولاتِ دیگر استفاده کنید.
بازار کار تولید محتوا چگونه است؟
با توجه به گسترش کسب و کارهای اینترنتی، بازار کار تولید محتوا و نیاز به کارشناس محتوا هم افزایش پیدا کرده و رو به رشد است. هر شرکتی برای وب سایت یا حداقل شبکههای اجتماعی خود نیازمند کارشناس تولید محتوا است. به همین دلیل این شغل حتی میتواند یک شغل دائمی باشد و نه پاره وقت. بسیاری از شرکتها به دنبال استخدام کارشناس تولید محتوا حتی به شکل دورکاری و همکاری بلند مدت هستند.
شرکت تولید محتوا چیست؟ چه زمانی بهتر است به آنها کار بسپاریم؟
تولید محتوا به صورت فریلنسینگ
برای شروع کار به عنوان تولید کننده محتوا و درامدزایی از آن، یک راه خوب فعالیت به عنوان فریلنسر است. میتوانید با پلتفرمهایی مثل پونیشا و… شروع کنید. با فریلنسری میتوانید درامدی ماهیانه از 500 هزار تومان تا 10 میلیون تومان و حتی بیشتر داشته باشید. فقط کافیست مهارتهای خود را افزایش دهید. از کم شروع کنید و رفته رفته که سرعت عمل و تجربهتان بالاتر رفت، با شرکتهای بهتر و حجم محتوایی بیشتر قرارداد ببندید.
تعرفه تولید محتوا
تعرفه تولید محتوا چه به صورت فریلنسری و چه به صورت استخدامی، کاملا به مهارت و کیفیت کار شما بستگی دارد. در اغلب اوقات اگر به عنوان فریلنسر تولید محتوای متنی انجام دهید، بر اساس تعداد کلمه، پرداخت صورت میگیرد. اگر هم به عنوان کارشناس تولید محتوا در یک شرکت کار کنید باز هم با توجه به اینکه چه نوع محتواهایی تولید میکنید، قرارداد ساعتی تعریف میشود.
اما در کل بازه قیمتی (هر کلمه از 10 الی 70 تومان و بالاتر) بسیار متنوع است. میتوانید این تنوع را با تحقیق در پلتفرمهای فریلنسری و همچنین آژانسهای محتوایی ملاحظه کنید.
نکته طلایی: خدمات خود را بر اساس کیفیت کارتان و ارزشی که خلق میکنید قیمت گذاری کنید، نه نرخ زیاد یا کم دیگران. پس نرخی که برای شما معقول است به کارفرما پیشنهاد دهید.
دورههای مرتبط در فرانش
هزینه تولید محتوا
هزینه تولید محتوا ارتباط مستقیمی با استراتژی مارکتینگ بیزینسها دارد. شرکتها با توجه به اینکه چه بودجهای برای بازاریابی محتوایی خود در نظر گرفتهاند، باید اقدام به تولید محتوا کنند. اما موضوع بسیار مهمی که در مورد هزینهی تولید محتوا برای کسب وکارها مطرح میشود، نرخ بازگشت سرمایه است.
تولید و انتشار هر محتوا هزینهبر است پس باید به هر محتوا نگاه مارکتینگی داشت و به فکر بازگشت سرمایه بود. یعنی نباید صرفا جهت افزایش بازدید سایت یا رنک گرفتن در هر عبارتی، محتوا منتشر کرد. به این دلیل که ورودیِ بیشتر، لزوما فروش بیشتر نیست. پس برای اینکه هزینه شما تبدیل به سود شود حتما باید طبق برنامه و استراتژی محتوا حرکت کنید. به این ترتیب تولید محتوا برای شما بیشتر از هزینه، سود خواهد داشت.
چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟
برای شروع شما حتما باید برنامه و استراتژی محتوا داشته باشید تا طبق آن حرکت کنید. در ادامه فرایندی که برای تولید یک محتوای هدفمند و با کیفیت باید طی شود را توضیح خواهیم داد.
فرایند تولید محتوا
1. استراتژی محتوا چیست؟
استراتژی محتوا، یک نقشه راه برای بازاریابی محتوایی است. طبیعتا شما بدون داشتن نقشههای اولیه، اقدام به ساخت یک خانه نمیکنید. به همین شکل هم نباید بدون یک برنامه مشخص، اقدام به تولید محتوا کنید. چون در این صورت حتما از مسیر هدف خود خارج میشوید.
تفاوت بازاریابی و استراتژی محتوا چیست؟
بازاریابی محتوا و استراتژی محتوا با اینکه همدیگر را تکمیل میکنند اما متفاوت از هم هستند. بازاریابی محتوایی شامل تولید، انتشار و توزیع یک محتوای عالی است. استراتژی محتوایی مشخص میکند که چه نوع محتوایی؟ برای چه کسی؟ در چه زمانی؟ در کدام پلتفرم؟ برای چه هدفی و… باید تولید شود. به این ترتیب جهت دهیِ بازاریابی محتوایی، توسط استراتژی محتوا صورت میگیرد.
استراتژی محتوا شامل چه چیزهایی است؟
- تعیین اهداف
- تعریف پرسونای مخاطب
- توجه به سفر خرید مشتری و قیف بازاریابی محتوا
- بررسی و تحلیل محتواهای موجود
- تعریف سنجههای کلیدی عملکرد (KPI)
- انتخاب قالب محتوایی صحیح
- تعریف راههای توزیع و ترویج محتوا
- و…
2. تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research)
ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی
ابزارهای آنلاین زیر برای تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک خواهند کرد:
- MOZ
- Keywordtool.io
- Google Trends
- تایپ عبارت مورد نظر در موتورهای جستجو و یادداشت کردن پیشنهادهایش (Suggestions)
- سرچ کردن عبارت مورد نظر در موتورهای جستجو و یادداشت عبارات جستجو شده مرتبط (Related Searches)
3. ایده پردازی Ideation
ایده برای تولید محتوا از کجا پیدا کنیم؟
- تحقیق کلمات کلیدی
- کتابها و مقالاتی که خواندهاید
- فیلمهایی که دیدهاید
- تولید چک لیستها
- رازهای کسب و کارتان را بگویید
- داستان برند خودتان را بنویسید
- گزارشها
- مصاحبه
- راهنمای استفاده از محصول
- مزایا و معایب برخی محصولات
- دغدغهها و نیازهای مخاطبان
- مطالعاتی که در صنعت و کسب و کار خود داشتهاید
- سرچ در بین محتواهای منتشر شده فارسی و انگلیسی مرتبط
- سوالهایی که خودتان از کسب وکارتان داشتید و به پاسخش رسیدهاید
- و…
4. تقویم محتوایی
5. آغاز تولید محتوا
منابع برای تولید محتوا
6. ویرایش محتوا
7. بارگذاری و مدیریت محتوا
مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا
8. انتشار محتوا
اهمیت زمانبندی در انتشار محتوا
9. توزیع و ترویج محتوا
بعد از انتشار محتوا باید تلاش کنید تا آن را به دست مخاطبهای بیشتری برسانید. برای این کار میتوانید از ارسال ایمیل، اطلاع رسانی در شبکههای اجتماعی، کانالها و… استفاده کنید. حتی میتوانید یک محتوا را در چند فرمت تولید کرده و در پلتفرمهای مختلف منتشر کنید. به این ترتیب به تعداد بیشتری از مخاطبان دست پیدا خواهید کرد.
10. آنالیز محتوا
معیارهای آنالیز محتوا
تولید محتوا در شبکه های اجتماعی
تولید محتوا در اینستاگرام Instagram
تولید محتوا در فیس بوک
تولید محتوا در یوتیوب YouTube
تولید محتوا در توییتر Twitter
برای تولید محتوای حرفهای شبکههای اجتماعی، مقاله زیر را مطالعه کنید:
تولید محتوای آموزشی چیست؟
با گستردگی اینترنت، دسترسی به هر نوع اطلاعاتی آسانتر شده است. همین امر، سبک آموزش را هم به شدت تغییر داده و فرصت فوق العادهای برای تولید محتوای درسی فراهم کرده است. شما همچنین میتوانید در حیطه کاری خود، اقدام به تولید محتوای آموزشی کنید. سپس آنها را یا رایگان (در قالب بازاریابی محتوایی و اعتمادسازی) در بستر اینترنت منتشر کنید یا به صورت فروشی در اختیار مخاطب قرار داده و کسب درامد کنید.
راهنماهای گام به گام تصویری یا ویدیویی، همچنین مقالات و دورههای آموزشی برای این منظور بسیار مناسب هستند و تقاضای بسیار زیادی برایشان وجود دارد.
تولید محتوا سئو شده چیست؟
تولید محتوا سئو شده یعنی محتوایی که بر اساس اصول سئو (SEO- Search Engine Optimization) تولید شده باشد.
سئو به طور خلاصه یعنی بهینه سازی برای موتور جستجو و در طراحی سایت، انتشار مقاله، انتشار تصویر، ویدیو و … کاربرد دارد. هدف از سئو، همانطور که از معنای اسمش پیداست، بهینه کردن همه چیز برای موتورهای جستجو است تا سایت و محتواهایش، در رتبههای بالای گوگل (یا موتور جستجوی دیگر) ظاهر شوند و به این ترتیب بازدید از سایت هم بالا برود.
اصول سئو در تولید محتوا متنی
به طور خلاصه در یک محتوای سئو شده موارد زیر باید رعایت شوند:
- انتخاب عبارت کلیدی صحیح بر اساس کیورد ریسرچ
- نوشتن صحیح آدرس (URL)
- نوشتن جذاب و حاوی عبارت کلیدی عنوان سئو (SEO Title) و عنوان اصلی مقاله (H1)
- نوشتن عبارت کلیدی در سطر اول از پاراگراف اول
- رعایت هدینگ گذاری در مقاله که منجربه خوانایی بهتر آن میشود
- بهینهسازی برچسب عنوان میانی (H2)
- استفاده از تصاویر و ویدئو
- ریسپانسیو بودن وب سایت که منجربه نمایش صحیح محتوا در حالت موبایل و تبلت میشود
- لینکدهی داخلی و خارجی صحیح
نکته: به یاد داشته باشید که حتی اصول سئو هم برای این است که مخاطب تجربه بهتری از خواندن یا دیدن محتوای شما داشته باشد. پس همواره تجربه کاربری را به عنوان یک اصل در تولید محتوا در نظر بگیرید. خودتان را جای مخاطب بگذارید و بعد محتوا تولید کنید.
دورههای مرتبط در فرانش
تولید محتوا با گوشی (با معرفی ۶ ابزار کاربردی)
شما به راحتی میتوانید با گوشی تولید محتوا کنید. از جمله برنامهها و اپلیکیشنهای خوبی که با موبایل خود میتوانید محتوا گرافیکی، تصویری و ویدیویی بسازید، موارد زیر هستند:
برنامه Canva
دوره آموزشی تولید محتوای گرافیکی با Canva را به رایگان ببینید:
دوره رایگان تولید محتوا با Canva
برنامه Giphy
برنامه Vidyard
برنامه SurveyMonkey
برنامه Anchor
تولید محتوا با اینشات
برنامه اینشات Inshot یکی از بهترین اپلیکیشنهای ویرایش فیلم و عکس با گوشی است. حتی به کمک چند عکس و یک موزیک به راحتی میتوانید کلیپهای اینستاگرامی بسازید.
برای مشاهده دوره آموزش اپلیکیشن Inshot کلیک کنید:
ابزار تولید محتوا
نرم افزار برای ضبط دسکتاپ
- نرم افزار دسکتاپ Vidyard GoVideo
- برنامه Screen Recorder
- برنامه Snagit
نرم افزار تولید محتوای آموزشی
تولید محتوای آموزشی الکترونیکی بدون کدنویسی یکی از دغدغههای مهم مدرسها است. محتواهایی مثل نمونه سوالات و… . در این قسمت به معرفی 2 نرم افزار قوی که بسیار برای تولید محتوای درسی مناسب است میپردازیم:
تولید محتوا با Adobe Captivate
از نرم افزار کپتیویت برای تولید محتوای آموزشی، سوالات، بازی و… به صورت الکترونیکی استفاده میشود. از آنجایی که استفاده از این برنامه نیازی به هیچ کدنویسی و … ندارد، یک نرم افزار محبوب برای محتواهای آموزشی است.
تولید محتوا با استوری لاین
نرم افزار Storyline هم مانند نرم افزار کپتیویت، یک برنامه عالی برای ساخت محتوای آموزشی و الکترونیک است. از مزیتهای آن میتوان به فضای ساده کار با آن و شباهتش به پاورپوینت، داشتن امکان ویرایشهای ساده صوت، تصویر و ویدیو و همچنین قابلیت آزمونسازی اشاره کرد.
تولید محتوا با پاورپوینت
با نرم افزار PowerPoint، شما میتوانید محتوای اسلایدی، ای بوک، فایل PDF و عکس و پوستر طراحی کنید. حتی ابزارهای پاورپوینت به شما این امکان را میدهند که پستها و استوریهای اینستاگرام بسازید.
دورههای مرتبط در فرانش
نرم افزار تولید محتوای ویدیویی
نرم افزارهای دسکتاپ زیادی برای تهیه محتوایی ویدیویی مانند ادوبی پریمیر Adobe Premiere وجود دارند اما در این قسمت ما به 2 نرم افزاری که کار با آنها ساده و در عین حال نتیجه کار هم خوب است، اشاره میکنیم.
تولید محتوا با کمتازیا
تولید محتوا با Filmora 9
نرم افزار تولید محتوای گرافیکی
- فتوشاپ Adobe Photoshop
- ایلاستریتور Adobe illustrator
دورههای مرتبط در فرانش
آیا همه کسب و کارها به تولید محتوا نیاز دارند؟
قطعا بله چون همانطور که گفته شد، جهان به سمتی حرکت میکند که هم تعداد کسب و کارها و هم تقاضای مردم برای جستجو در اینترنت رو به افزایش است.
اما سوال مهمتر این است که آیا همه کسب و کارها به محتوای آموزشی، وبسایت، شبکههای اجتماعی فعال و… نیاز دارند؟
پاسخ این سوال خیر است.
ماهیت و مخاطب کسب و کارها، از هم متفاوت است. شاید برای یک کسب و کار، همه چیز در پیج اینستاگرام خلاصه شود و حتی پاسخ فوقالعادهای هم دریافت کند. اما برای شرکتی دیگر شاید نیاز به وب سایت و صفحه لینکدین قوی باشد. در نتیجه نحوه حضور هر شرکتی در فضای اینترنت، باید بر اساس استراتژی آن کسب و کار باشد.
برای اینکه به درستی از بازاریابی محتوا استفاده کنید، مقاله زیر را بخوانید:
کسب و کار شما به چه محتوایی نیاز دارد؟
جمع بندی مقاله تولید محتوا چیست؟
در این مقاله از فرانش آموختیم که:
- در حال حاضر تولید محتوا و بازاریابی محتوایی، موثرترین روش برای بازاریابی اینترنتی است.
- آینده کاری این شغل روشن و بازار کار آن رو به رشد است.
- ابزارهای زیادی برای تولید محتوا حتی با گوشی وجود دارند که این کار را سادهتر و باکیفیتتر کردهاند.
- یک کارشناس محتوا باید چه مهارتهایی داشته باشد و وظایفش چیست.
- راههای کسب درامد از محتوا به چه شکل است.
- و…
از نظر شما کسی که کار تولید محتوا انجام میدهد چه دغدغههایی دارد؟ بر چه اساس میتوان کار یک کارشناس تولید محتوا را قیمتگذاری کرد و برای آن تعرفه مشخص کرد؟ چرا در ایران، بازهی قیمتی تولید محتوا بسیار گسترده و غیر مشخص است؟
پاسخ این سوالات را در قسمت نظرات همین مقاله بنویسید و اگر درباره خود مقاله هم سوالی داشتید بپرسید تا با هم در ارتباط باشیم.
پیشنهاد فرانش برای یادگیری تولید محتوا
شما به کمک دورههای پیشنهادی میتوانید تولید محتوا را بهتر بیاموزید و این حوزه را به طور حرفهای ادامه دهید.
دورههای مرتبط در فرانش
بدون دیدگاه